Градът: Лъсна истината в скандални документи!!!

 

_thumb

За новите джамии в Гоце Делчев и връзката на ДПС!

С години политиците от ДПС лъжат, че не ползват религията за реализиране на политически и корпоративни цели! Лъжите обаче с всеки изминал ден лъсват!

Ето защо се борим срещу строежа и ремонта на джамиите –не сме срещу религията, а срещу политическия ислям!


45

Народният представител от ПГ на ДПС Хюсеин Хафъзов, внесъл питане в Народното събрание относно съдбата на джамията в Гоце Делчев – „Караджа паша”, която е пред срут­ване и буквално без купол. Мо­тивите му са, че това е паметник на културата, който трябва да се запази и възстанови. Освен това изразява желание обектът да се превърне в действаща джамия.

Дотук нищо нередно- похвално е да пазим старините си, но има една сигнална лампа, коя­то светва в червено, като стане реч за културни паметници с ре­лигиозна насоченост в райони със смесено население.

Радикалният ислям залива страната ни и завладява децата ни. В България тази те­мата става все по-опасна и обществото се бори с всички сили да огра­ничим това явление и екстремистки прояви, особено при подраства­щите. В страната са разкрити леговищата на няколко крайни ислямисти, изпратени от арабските страни и съ­седна Турция. Те дейст­ват под прикритие, ими­тирайки, че обучават имами. Тяхната основна задача е обучение на мюсюлмански деца и привличане на християнчета в каузата на крайния ислям. Стряс­кащо е поведението на част от малчуганите, наро­чени за „великото дело”. Те са обучавани и в главите им е втъл­пявано, че са избрани да спасят света от християнските нашест­вия. Някои от подрастващите дори не разбират за како става дума, те сляпо подражават на по- големите, смятат ги за герои и свои учители. Екстремистите идват от мюсюлманските стра­ни с много пари, финансирани са от забранени организации, погазват законите на България.

В създадената ситуация не може да не се запитаме каква е целта на г-н Хафъзов? От как­во е продиктувано желанието му да се възстанови „Караджа паша“? Има ли нужда града ни от нова действаща джамия? Обществеността беше катего­рична в своето мнение и проте­стите срещу ислямизацията на Гоце Делчев го доказаха.

Ние сме толерантни, зачита­ме правото на всеки да се самоопределя като религия. Всяка една религия в осно­вата си утвърждава доброто и заклеймява злото, определя кои са ценностите в живо­та и въвежда опреде­лени правила, които вярващите трябва да спазват. Дотук- добре. Обаче човека е несъ­вършено същество и оттам- различните ин­терпретации на пра­вилата и ценностите. И в един момент- пра­вилата се превръщат в коз за манипулации с цел власт, богатство и други нещица, а религия се използва като опиум на масите.

Г-н Хафъзов, тряб­ва много внимателно да ар­гументирате фикс идеята си, кому е нужно „Караджа паша“ от паметник на културата да се превърне в действаща джа­мия?

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене