Кметът на Благоевград разкри какво е състоянието на парк „Ловен дом“ и какво предстои да се случи в него

Кметът на Благоевград Методи Байкушев разкри какво е състоянието на парк „Ловен дом“ и какво предстои да се случи в него.

В профила си във Facebook той написа, че инфраструктурата в парк е силно износена, но се поддържа прилично – чисти се, коси се и се извършва редовно кастрене в основната част на парка. Има кошове и здрава детска площадка. Останалите алеи са по-скоро диви, но е красиво и приятно. По вадата тече бистра и хладна вода.

„На Кръста възстановихме 24-часовата охрана и параклисът „Св. Дух“ вече е отворен. Осветлението е само в основната част на парка, част от чешмите и фонтаните не работят. Чешмата зад Обсерваторията работи. Кандидатствахме за 100% безвъзмездни европейски пари по Програма „Развитие на регионите“ за цялостно обновяване на алеите, осветлението и ВиК мрежата. Ако спечелим финансиране, ще направим и допълнителни атракциони, за да привлечем още интерес към това невероятно красиво място“, допълва той.

Дейността на Обсерваторията също ще бъде възобновена, като по програма ИНТЕРРЕГ България – Северна Македония са предвидени 1 млн. лв. за обновяването ѝ. В момента Община Благоевград е на етап проектиране.

„Опитваме се да продадем х. Бор на публична продан за непогасени задължения към общината. Засега оценката е висока и това спира продажбата, но сме твърдо решени да си съберем вземанията, като евентуално привлечем инвеститор, който да съживи мястото. „Ловен дом“ е мястото, което посещавам почти всяка сутрин. Щастлив съм, че срещам и други озарени от природата лица. Приятели, посещавайте го по-често, има условия както за възрастните, така и за децата“, пише още градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене