Тома Биков: Или кабинет на споделената отговорност, или нови избори

Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ заявява готвността да води смислен и целенасочен диалог

„Резултатите от предсрочните избори определиха ГЕРБ-СДС като първа политечска сила. Приемаме първото място не като успех, а като сложна задача, която избирателите поставиха не само пред нас, но и пред всички политически субекти. Резултатите показват ясно, че след четири години на политическа и обществена конфронтация, голяма част от българските граждани изобщо не гласуваха. Друга, немалка част от тях, галсувайки, показаха че тази форма на управление не ги удолетворява.

Още в първия ден на настоящия парламент ПГ на ГЕРБ заявява готвността да води смислен и целенасочен диалог с останалите парламентарни групи“. Това заяви от трибуната на Народното събрание депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.
По думите му възможностите пред настоящия парламент не са много и дори две партии не могат да излъчат правителство.

„Този знак от българските граждани значи, че от нас се иска смирение“, заяви още Биков и допълни, че има две възможности пред ГЕРБ-СДС – създаване на правителство на споделената отговорност, като партията е готова да направи компромис и стъпка назад, и нови предсрочни парламентарни избори.

Биков беше категоричен – ГЕРБ няма да участва на всяка цена във властта, а отиването на нови избори е лошо за страната.

„През последните четири години сме показали многократно, че сме готови да загърбим трайнопартийния си итерес и да понесем негативите от взимането на непопулярни решения. Готови сме да го направим отново, но само ако видим, че имаме истински партньори. Убедени сме, че пътят от излизането от политическата криза е възможен само с диалог между всички партии“, заяви той.

Вижте кадри от първото заседание на 50-я парламент в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg
Нели Христова

dnes.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене