Разширява се доброволческата мрежа за превенция на насилието и агресията сред младите хора в област Благоевград

От 1 до 5 юли 2021 г., в гр. Банско, сдружение „Неврокоп“ проведе поредната дейност за разширяване на своята доброволческа мрежа, част от изпълнението на проект „Различията като източник на познание“, финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2021 г. от Министерство на младежта и спорта (НПИМД-Н3-Т3-005/2021).

Младите хора и тяхната сила за превенция и за справяне с агресивното поведение са водещите при организирането и провеждането на кампании, които това лято се реализират на територията на област Благоевград.

В семинара взеха участие 20 младежи, които доказаха своята силна мотивация и желанието си за включване в атрактивни информационни дейности за противопоставяне на негативните поведенчески модели на млади хора от общността. В продължение на 5 дни обучени вече младежи от НПГ „Димитър Талев“ – Гоце Делчев и младежи от Обединено училище „Христо Ботев“- с. Долно Дряново заедно търсеха ресурсите и възможности за въздействие върху своите връстници. Участниците работиха задълбочено върху видовете агресия и причините за нейното възникване, както и за алтернативите за свободното време като модел за превенция на агресивното поведение. Те развиха своите идеи за промените, които могат да повлияят на тези процеси, свързани с образованието, културата, равните права и предприемачеството.

„За да успеем – ние трябва да сме екип!“ – това беше една от задачите, с която младите хора се справиха и изградиха силни доброволчески екипи, които ще вземат активно участие в провеждането на информационните кампании по проекта.

Всички участници имаха възможност да развият и надградят своите комуникационни и презентационни умения, които да им помогнат и да ги направят по-уверени в дейностите с младежките общности и на предстоящите публични събития.

В края на семинара младежите провокираха своята креативност и създадоха флашмоб, с който ще изненадат и ще привлекат вниманието на своите връстници в различни населени места в областта.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене