Разлог се срещна с шампионите по борба на България

Спортистите и треньорите по борба на ЦСКА и Славия демонстрираха красотата на един от най-силните спортове на България.Присъстваха изключителните спортисти и вдъхновение за много българи: световният и европейски шампион Янко Шопов – дългогодишен треньор на националния отбор; Петър Богаевски – световен шампион за ветерани, бронзов медалист и многократен шампион на България, специален гост от немската бундеслига; Димчо Димчев – изпълнителен директор на спортен клуб по борба ЦСКА; Румен Петков – председател на клуба по борба „Славия“; Георги Джамбазов – треньор на „Славия“ и младите медалисти от Републикански първенства и турнири по борба.
Организатор на спортния празник е учителят по физическо възпитание и спорт Иван Маджарски и Община Разлог.

Празникът започна с посвещение на Ботев и загиналите за свободата на България чрез изпълнение на стихотворението „Борба“ от Стоян Аломинов, ученик в ПГ по транспорт, танцов ансамбъл поздрави гостите и демонстрацията на схватки в борбата завладя залата.
И спортисти, и треньори, и гости, и много потенциални млади спортисти бяха очаровани от спортния дух на треньорите, младите шампиони и спортисти, между които Тодор Тумбев от Разлог – борец на ЦСКА.„За Разлог е чест тази шампионска среща и присъствието на знаменити български спортисти. – сподели зам.-кметът Гергана Костова. – Надявам се, че скоро ще имаме шампиони по борба и от община Разлог.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене