Топ Преса на гости в село Зорница и едноименния хотел там… Нещо невиждано!

Зорница е българско село намиращо се в югозападна България, община Сандански. Старото име на селото е Зевгели, Дзивгелия. Още 5 други села носят същото име.  Населението му, според данните на ГРАО от 2015 година, е едва 21 души, но за сметка на малкия си размер, то е едно от най-красивите места у нас. Село Зорница може да се похвали с много красиви местности, развит селски туризъм и редица забележителности, до които посетителите му могат да се разходят. Селото предлага необятни възможности за туризъм и обещава създаване на незабравими моменти след престоя си там. Селото е сравнително младо. Създадено е през средата на 18 век от заселници от съседните села Чепеларе (тогава все още е село), Забърдо и Богутево. Местоположението се оказва привлекателно за няколко родопски фамилии по онова време, които решават да се заселят там. Зорница става част от българската държава едва след Първата Балканска война (1912-1913 г.), когато територията на днешното село е освободена от Османска власт.

Семейно имение „Zornitza Family Estate“ се намира на 15км югоизточно от град Сандански и на 5км от Мелник. Обграденo е от лозя и планински върхове. Красота, необятност, природа, лукс, уют, органична храна, впечатляваща колекция от вина са част от това, което се открива там.  Локализирането, хигиената, уюта и екстрите са квалифицирани от пребивавали потребители като превъзходни. Магично място, уникална храна, вино за ценители.

Предлага бутиково настаняване в шест елегантни вили.

Разходка назад в историята можете да направите из останките на античния град в Сандански , обявен за археологически и културен паметник с национално значение. Местата за религиозен туризъм в региона са Роженският манастир – най-големия ортодоксален храм в Пирин, и църквите в Мелник. Ако пък ви влече свръхестественото, посетете Рупите и църквата на Преподобна Стойна.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене