Мая Манолова в Благоевград: Пълна подкрепа за академичната общност, която дава знак, че науката е в опасност, докато е неглижирана от политиците

Mая Манолова от “Солидарна България” поднесе цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий пред Националната хуманитарна гимназия и се включи в празничното шествие. Тя поздрави гражданите на Благоевград с празника на града и честити празника на знанието и буквите:

“За първи път на 24 май хората на науката дадоха знак, че докато се лутаме в политическото безвремие и лицемерие на шепа смятащи себе си за елит, науката е в опасност. Децата на България заминават да учат в чужбина, а нашата наука, преподаватели и университети са оставени от политиците без подкрепа” заяви Манолова. “Това важи за всички хора на духа, науката и знанието.” – допълни тя.

Мая Манолова заяви, че знакът, който днес университетските преподаватели дават ще бъде разчетен и ще донесе ум на управляващите политици, голяма част от които са излезли от същите тези университети.

“Солидарна България” настоява процентът от БВП за образование наука и култура да бъде фиксиран, иначе политиците няма да са свършили нищо за народа са.

Пълна подкрепа за академичната общност обяви Манолова, защото те са хората, които сигнализират, че отиваме към тъмнината на невежеството. Мая Манолова честити празника на всички учители, хора на духа, творци, изследователи и работещи в сферата на духа, както и на всички учещи и творящи млади хора.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене