Росен Желязков: Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, продължаваме работата по стратегически за регионите проекти

Инфраструктурата остава приоритет за ГЕРБ, затова продължаваме работата по стратегически за регионите регионите. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за Благоевградска област Росен Желязков при оглед на пътя с. Струмяни – ГКПП „Клепало“, който ще свързва общините Струмяни – Берово /Северна Македония/.

Задено с него бяха областният координатор на ГЕРБ и евродепутат Андрей Новаков, областният секретар на партията Даниела Савеклиева, кандидатите за народни представители Димитър Урдев и Николай Михайлов, общинското ръководство на ГЕРБ-Струмяни

Росен Желязков уточни, че, до новия граничен пунк  Клепалото остават да се изградят още 7.5 км, като 22 км вече са готови. Има осигурено финансиране, предстоят устройствените процедури, като този месец ще е готов парцеларният план.

„След близо 20 години този пункт ще отвори нова връзка с Република Северна Македония,което е изключително е важно за хората в тази част на региона. Тов ще подпомогне развитието на туризмът, културния и търговският обмен между двете страни. Обектът е стратегически и ще бъде изграден  бързо и може да е факт още тази година”, коментира Росен Желязков.

Той бе категоричен, че всичко свързано с пътната инфраструктура е приоритет за ГЕРБ, заради безопасността и удобството на пътуващите.

„Не поемаме обещания еднопосочно и самоцелно, а само ангажименти, които можем да изпълним”, заяви водачът на листата на ГЕРБ в Благоевградска област.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене