Иван Гешев влиза в лидерската битка в 1-ви МИР Благоевград

31 партии и коалиции в 1 МИР – Благоевград се регистрираха за участие в Парламентарни избори 2024. Мандатите за спечелване са 11, като за тях ще се борят 290 кандидати за народни представители.

Интересна се очертава да бъде лидерската битка в 1-ви МИР – Благоевград. Един срещу друг в Пиринско ще се изправят бившият Главен прокурор на Република България Иван Гешев, бившият председател на Народното събрание Росен Желязков от ГЕРБ – СДС, бившият регионален министър от ПП – ДБ Андрей Цеков, Корнелия Нинова от „БПС за България“, Делян Пеевски пък е водач на листата на ДПС, а Тошко Йорданов на тази на „Има такъв народ“. „Левицата“ е заложила на Христо Колев, председател на столичната организация на АБВ, юрист. Знамето на „Възраждане“ ще вее юристката Цвета Рангелова, която лично лидера на партията Костадин Костадинов номинира за член на Конституционния съд.

Впечатление прави, че от парламентарно представените партии само ГЕРБ – СДС и ПП – ДБ са регистрирали пълни листи от по 22-ма кандидат-депутати. Освен тях още една партия е с пълна листа – „Център“ на Васил Божков, чийто водач за Благоевградска област е Павел Стоименов.

„БСП за България“ влизат в битката за Благоевград със 17 кандидати, а „Има такъв народ“ с 14. От „Възраждане“ пък ще се борят за 11-те мандата с 13 кандидата. От ДПС пък регистрираха листа от 21 кандидати. Партия „БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ“ водена от Георги Попов ще участва с листа от 5 кандидата, а „КОАЛИЦИЯ НА РОЗАТА“ с 2 кандидата.

Иван Гешев повежда листата на Коалиция „ГРАЖДАНСКИ БЛОК“ в 1-ви МИР – Благоевград със заявка за един депутат!

Коалиция „ГРАЖДАНСКИ БЛОК“ вчера бе регистрирана в Районната избирателна комисия за участие в парламентарните избори на Република България, насрочени за 9 юни. Папката с необходимите документи бе входирана в деловодството на РИК от Радослав Костадинов и Тодор Гюрев.

Водач на листата ще бъде Иван Гешев, чийто корени са от разложкото село Годлево. В нея има още осем кандидати за народни представители. Това, с което се отличава листата на Иван Гешев е, че в нея са включени предимно граждани, каквото беше и неговото обещание, когато обяви, че ще влезе в политиката.

Ексгубернаторът на Благоевград Валери Смиленов е втори по ред в листата на Гешев. Той е роден през 1959 година. Завършил е специалността „Педагогика“. От 1994 година е директор на XI ОУ „Христо Ботев” до 2017г.

През 2009г. Смиленов е назначен за областен управител на Благоевград след решение на Министерски съвет. На 2 ноември 2011г. след среща с премиера в оставка – Бойко Борисов, Валери Смиленов е детрониран от поста – областен управител на Благоевград. Неговото място тогава зае Костадин Хаджигаев. През 2013 година става заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград, по време на първия мандат на Атанас Камбитов. През 2015г. е избран за общински съветник в местния парламент.

Гешев заложи и на Тодор Гюрев от община Кресна, който напусна редиците на ПП ГЕРБ малко преди кметските избори на 2023 г.

Тодор Гюрев е на 36 години, женен, с един син. Завършил е средното си образование в ПГСАГ “ Васил Левски“ в Благоевград със специалност „Строителство и архитектура“. Висшето си образование завършва в ЮЗУ Неофит Рилски със специалност „Международен бизнес“.

Гюрев е собственик на фирма, която се занимава с международен транспорт на товари. Общински съветник в Общински съвет – Кресна, мандат 2019-2023.

Радослав Костадинов, който е под номер 4 в листата е един от младите и активни хора на КП „Граждански блок“. Той е завършил „Бизнес мениджмънт“ в Лондон, но се е върнал в България, защото вярва, че за страната ни може да има по-добро бъдеще ако в управлението влязат млади и амбициозни хора, които искат да работят за благото на държавата, а не за собствените си интереси.

След регистрацията на листата той коментира, че според прогнозите на всички социологически агенции на изборите 2 в 1, които ще се проведат на 9 юни, избирателната активност ще е изключително ниска.

„Това е така, защото политиците ни, се постараха хората не просто да са демотивирани, те са отвъртени от политиката и всичко свързано с нея. Политиците направиха от хората модерни роби – не е тайна, че за голяма част от населението чужбина стана дом, а тези които остават тук са изправени пред оцеляване на предела. Време е да се борим и променим нещата. В листата на КП „Граждански блок влизат граждани със силно изявена позиция и личност! Вярваме, че все пак това ще накара повече хора да гласуват. Вярваме в крайният успех!“, коментира още той.

Радослав Костадинов добави, че в листата има представители на частния бизнес, образованието, спорта и други, което говори за широка експертност и познаване на различни сфери. По думите му това ще помогне за по-бързото и адекватно намиране на решенията по наболелите проблеми, пред които са изправени жителите на всички 14 общини в Благоевградска област.

„По време на предстоящата предизборна кампания ни предстоят много срещи с хората в Благоевградска област. Вярваме, че ще успеем да спечелим тяхното доверие. Вярваме, че в цяла България ще успеем да стигнем до хората, които искат по-добро бъдеще за тях и техните семейства и след края на изборите ще успеем да се поздравим с преминаването на 4 процентната бариера за влизане в следващото Народно събрание“, добави Костадинов.

Всеки един от кандидатите за народни представители от Коалиция „ГРАЖДАНСКИ БЛОК“ е професионалист с доказан опит в своята сфера. В листата има млади хора, които имат желанието да променят модела на управление на България и гласът на избирателите действително да се чува. Има и по-опитни представители, които имат политически и професионален опит. Те са добре разпознаваеми сред обществеността в Благоевградска област.

Пълната листа на Коалиция „ГРАЖДАНСКИ БЛОК“ за Първи МИР – Благоевград:

1 Иван Стоименов Гешев
2 Валери Бориславов Смиленов
3 Адриана Георгиева Брънчева – Драганова
4. Радослав Лазаров Костадинов
5. Тодор Стоянов Гюрев
6. Елена Георгиева Смилкова
7. Иван Стоянов Майсторов
8. Янко Атанасов Златев
9. Марияна Андреева Шехова- Канелова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене