„Пирогов“ отказа да приеме пребит на Никулден в Благоевград 39-г. мъж заради липса на осигуровки, със счупена челюст той напусна болницата

_thumbСтоличният институт „Пирогов“ отказа да приеме 39-годишен ром, ранен при масовия бой в махалата в Благоевград навръх Никулден, мъжът е със счупена челюст и трябваше да бъде настанен в Пирогов, заради тежката травма. Той бе изписан от МБАЛ Благоевград с направление за София. От Пирогов обаче са категорични, че мъжът няма здравни осигуровки и не може да бъде лекуван.

Така със счупената си челюст раненият остана извън болнични заведения. Случаят не е изолиран. 80 % от ромите не плащат осигуровки, заради трайната им безработица. Както съобщихме, две групи роми се скараха на пазара в Благоевград на Никулден и масовият бой по късно се пренесе в ромската махала на областния център. 5-има бяха ранени, но 39- годишният пострада най-тежко. Засега той не е потърсил отново помощ в МБАЛ Благоевград, съдбата му е неясна, ако не плати осигуровките си -няма да бъде лекуван.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене