Ужасно време удря България в неделя, но иде и по-лошо

Ще бъде облачно, а на много места ще вали, очаква се и силен вятър, предупредиха от НИМХ

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На места, главно в западната половина от страната, ще има валежи от дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Вятърът в неделя, когато всички ще празнуват Цветница, ще се ориентира от изток-североизток, ще бъде слаб, в Източна България – умерен.

Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, в София – около 3°, а преобладаващите максимални – между 9° и 14°, в София – около 9°.

 Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца – слабо ще се понижи.

Времето в Гоце Делчев ще е облачно, кратък дъжд и максимална температура 14 градуса.

По Черноморието ще преобладава облачно време, но ще бъде почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър изток-североизток. Максималните температури ще бъдат 10°-12°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава облачно време. В масивите в западната половина на страната ще има валежи от дъжд, над около 1200 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 2°.

Новата седмица ще започне с предимно облачно време. В понеделник валежи ще има на много места в Западна и Южна България, вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните – между 9° и 14°.

Във вторник вятърът ще се ориентира от северозапад и временно ще се усили, валежи ще има главно в източните райони и планините, а над западните облачността ще се разкъсва, дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене