Работилницата на Дядо Коледа и Часът на приказния разказвач започват днес в Благоевград

96805-rabotilnica-diado-koleda-03Днес започват две от основните инициативи през коледните празници в община Благоевград. В 12:30 в едната част на фоайето на Общината ще бъде открита „Работилницата на Дядо Коледа. В нея участие ще вземат деца и ръководители от различни школи и клубове в областния център на Пиринско. „Работилницата на Дядо Коледа“ отваря врати за 21 път, като за втора поредна година тя ще се проведе във фоайето на общината. Ежегодно в нея се включват над 400 деца от всички училища в Благоевград. Произведеното в работилницата ще бъде изложено на Коледния базар, който ще се проведе от 20 до 24 декември пред сградата на общината.

Привечер, в 18:30 часа, в другата част на фоайето на общината ще започне „Часът на приказния разказвач“. Инициативата се провежда за втора година и ще продължи от днес до 19 декември. Приказки на децата ще разказват кметът на община Благоевград, актьори от благоевградските театри, както и общински съветници и представители на МВР.

Всички събития, включени в културния календар на община Благоевград за месец декември – концерти, представления, театрални постановки, работилници и благотворителни базари, са обединени под мотото „Един град за едно дете. Благоевград за Мишо”. Младежът, който пострада тежко при нелеп инцидент, се нуждае от около 80 000 лв., за да може да се възстанови напълно.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене