С какво да се храним за да пречистим стомаха си?

Не забравяйте да консумирате много течности. Старайте се да пиете поне по 2 литра вода, чай или плодов сок дневно

Организмът на всеки един човек се нуждае от детоксикация поне веднъж годишно. Пречистването на стомаха от токсини е препоръчително, за да може тялото да функционира правилно и безпроблемно. По този начин се подобрява перисталтиката на червата, повишава се имунитетът, нормализира се метаболизмът и организмът се освобождава от вредните вещества.

За да пречистите стомаха от токсини, е необходимо да приемате много течности и да похапвате определени храни, които спомагат за това.

Пийте много вода, зелен чай (или друг по ваш избор), фрешове и избягвайте консумацията на газирани напитки и натурални сокове в кутия, които не съдържат нищо естествено и полезно, пише gotvach.bg.

Хапвайте храни, богати на фибри. Такива са зърнените храни – елда, просо, киноа, кафяв ориз, овесени ядки, пресни плодове и зеленчуци. Задължително е киселото мляко да присъства в менюто ви. То е естествен пробиотик и допринася за регулирането на чревната флора.

Лененото семе пречиства стомаха

Не пропускайте и лененото семе, което може да добавите към сутришната или следобедната си закуска. Освен мощен антиоксидант то има благоприятен ефект върху дебелото черво и допринася за загуба на теглото при хора, страдащи от затлъстяване.

Богатият на калций сусамов тахън също не е за пренебрегване. Най-полезно е да се приема сутрин на празен стомах, като може да се смеси с мед. Тази полезна комбинация успешно стимулира перисталтиката.

Класиката – салата от червено цвекло, ябълка и моркови успешно пречиства стомаха и действа превантивно срещу редица заболявания.

Пречистване на стомаха

Други естествени детоксикатори на стомаха са леща, къдраво зеле, рукола, броколи, спанак, лимони, авокадо, джинджифил. Включете ги в менюто си, за да се радвате на добър метаболизъм, здрав стомах и стройна фигура.

Като идея мога да ви предложа да приемате полезните зеленчуци и ядки под формата на така нашумялото в последните години смути. По този начин ще приемате по-голямо количество вкусна и полезна храна.

Не забравяйте да консумирате много течности. Старайте се да пиете поне по 2 литра вода, чай или плодов сок дневно.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене