ОТЛИЧИЯ ЗА МЛАДИТЕ ТАЛАНТИ НА БАНСКО В СНЕЖНИТЕ СПОРТОВЕ

На 9 и 10 март на писта „Стената“ в Пампорово се проведоха гигантските слаломи за едноименната купа за най-малките скиори от цялата страна.
В надпреварата състезателите на ски клуб „Юлен“ бяха сред наградените в челната шестица.
Никола Замфиров победи при 8-годишните момчета и в дата състезателни дни, а в групата на 10-годишните момичета Велина Панчева триумфира с победа във втория гигантски слалом. Златен медал за Андрей Замфиров и сребърен за Александър Муса при момчетата до 10-годишна възраст.

В групата на 12-годишните Никол Иванова спечели две втори места, Михаела Милева се класира на четвърто място, Илияна Вълканова на пето място сред момичетата. Златен и сребърен медал за Андрей Самарджийски в оспорваната двудневна надпревара, сребро и бронз за Рони Муса, а с медали за пето и шесто място в класирането се окичиха Никола Балевски и Мирослав Керанджиев.

Паралелно със състезанията за купа „Пампорово“, зимният център в Родопите за първи път прие и всички стартове от програмата на Българския олимпийски комитет.
От 8 до 10 март в ски-зоната над 430 деца се изявиха в сноуборда, биатлона, алпийските ски и ски-бягането.

Състезателите от клубовете на Банско се отличиха с призови места в почти всички снежни спортове. Биатлонистите на „Банско 2019“ сe завърнаха с 4 отличия, като при момичета до 10 години първото място завоюва Иванина Габерова, трето място за Ива Трайкова, а при 12 годишните, Лъчезара Попдимитрова спечели третото място. За момчета се състезава Иван Котирков, който се изкачи на второто стъпало на почетната стълбичка.

В сноуборда Малена и Биляна Замфирови (Юлен) се наредиха на първо и второ място при 15 годишните момичета.
Призове в гигантския слалом на фестивала спечелиха: Лилия Хаджистоянова (Юлен) с второ място при момичета до 14 г., а Елена Главчева (Юлен) победи при 16 годишните. В групата на 14 годишните момчета Йордан Стойчев (Юлен) спечели второто място.

Българският олимпийски комитет връчи специални призове за заслуги в организацията и развитието на олимпийския зимен фестивал през годините на 18 треньори и деятели, сред които Ирина Никулчина, носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. и настоящ треньор на биатлонистите на Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене