Младежки център ще бъде изграден в Кюстендил

Община Кюстендил реализира проект за изграждането на младежки център. В града ще бъде изградена мултифункционална сграда, която ще предлага разнообразни дейности, включително международни, както и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и пригодността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.

Отреденият терен за младежкия център е в близост до сградата на Обединения детски комплекс в Кюстендил. Новата сграда ще бъде на два етажа, а застроената площ ще е над 500 кв. метра. До сградата ще бъдат създадени паркоместа за автомобили и велосипеди.

В самия център ще се реализират дейности, които да мотивират младите хора да участват в местни инициативи, свързани с предприемачество, натрупване на знание или развитие на умения, за повторно включване на отпадналите ученици в процеса на учене, за повишаване на дела на успешно завършилите средно образование сред уязвимите групи, за повишаване на интереса на учениците и младите хора към придобиване на знания и ключови компетентности в различни области, което да подпомогне реализацията им на пазара на труда.

Младежкият център ще се идентифицира като инкубатор за развитие на идеи и инициативи, насърчаващи гражданската активност и ще работи за личностното развитие на младите хора и за подобряване на тяхното благосъстояние и социално включване.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене