Ортопедът д-р Кр. Спасов: От „Монца” оставиха катастрофиралата ми кола 2 м. на плаца под дъжда, но платих 360 лв., търсиха ми 10 хил. лв. за части при пълно автокаско

 

Когато човек си купи нова кола и направи пълно автокаско, може да кара колата си безгрижно.

Но дали е така? Купих нова, скъпа кола от фирма „Монца-Новоселски”. Направих застраховка автокаско. Скоро след това обаче стана катастрофа и колата пострада сериозно. Обадих се на фирма „Монца-Новоселски” и ми казаха да докарам колата от София до „Монца” в Благоевград, те щели да я ремонтират. Направих го с Пътна помощ срещу 300 лв. Очаквах, че Новоселски и застрахователят ще поемат нещата и скоро ще карам новата си кола. Оказа се, че колата ми е останала на празния плац на „Монца” на открито и повече от два месеца дъждът е мокрил вътрешността на купето през изкривената врата. Когато отидох да я видя, дъждът си влизаше в купето пред очите на персонала на „Монца”. Не очаквах такава безотговорност от Новоселски, още повече че това е третата нова кола, която купувам от него. С цялото си нахалство след това ми потърси 10 000 лв. за части, въпреки че имам пълно автокаско. Оказа се, че нямал договор със застрахователя, а защо тогава ме накара да докарам колата до „Монца”? Наложи се да върна колата /още 300 лв. за Пътна помощ/ до сервиз в София. Там не ми търсиха пари за части. Новоселски обаче се почувства ощетен и потърси 360 лв. за това, че колата ми стоя повече от 2 месеца на дъжда с полуотворена врата”, пише в писмото до „Струма” д-р Спасов, като уточнява, че ще сигнализира представителството на „Ситроен за България”.

 

Васил Новоселски

Свързахме се и с Васил Новоселски за коментар на казуса. Ето какво заяви той:

„Казахме на д-р Спасов да докара колата тук, защото сме официален сервиз. Не мога да започна ремонта, докато застрахователят не даде своето съгласие. Затова колата остана на плаца толкова време, но е била завита с найлон там, където е ударена, за да не се мокри от дъжда. Погрижили сме се за всички системи, които са отказали при катастрофата, а когато е върната, сме ги включили. Писмено сме информирали застрахователя и сме изпратили опис на всички увредени детайли, на базата на който да издадат възлагателно писмо или да разрешат ремонта, тъй като нямаме договор с този застраховател. И това е, което клиентът е платил със сумата от 360 лв. Поставих условие, че ремонтът е скъп, над 25 000 лв., и това ми позволява да поискам 50% да се плати в аванс, за да може сервизът да не се затруднява. На тази база съм поискал от клиента тези 10 000 лв.”, заяви Новоселски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене