Започнала е подготовката за храмовия празник на единствената черква на името на св. Харалампий в Петричка духовна околия

Започнала е подготовката за храмовия празник на единствената черква на името на св. Харалампий в Петричка духовна околия. Черквата се намира в село Рибник и е построена преди 40 години с дарения, каза кметът на село Рибник Гълъб Божков.

За предстоящия празник на 10 февруари, когато православната църква чества паметта на свещеномъченик Харалампий, е предвидена празнична литургия и курбан, обясни кметът. По традиция всяка година присъства и Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, допълни той.

Кметът разказа, че за име на храма е имало доста предложения, но жена от селото е сънувала, че трябва да бъде наречен на името на св. Харалампий. Мястото също не е избрано случайно, защото в съня на жената черквата се е намирала точно там.

Необходими са още довършителна неща отвътре. Трябва да се изпише отвътре, а районът около нея да се озелени, каза кметът. В селото има още една малка черква на името на св. Илия, която се намира на гробищния парк, посочи той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене