Проф. Рачев: Уж щяхме да се замеряме с банани, но ето какво се задава

В понеделник, вторник и сряда – сутрин ще е много студено, а после ще се показва малко слънчице, увери климатологът

Утре ще ни навести един фронт, с един огромен антициклон, заради който сутрешните температури ще станат малко по-ниски. Но лека-полека вървим към края на този месец, който ще е по-топъл. Така започна сутрешната си прогноза проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

В планините ще понатрупа някой друг сантиметър снежна покривка. А събота и неделя ще бъде мръчкаво време – нито за навън, нито за навътре. Ще прехвърча някоя снежинка, а през деня няма да има никакво движение на температурата.

В понеделник, вторник и сряда – сутрин ще е много студено, а после ще се показва малко слънчице. Денят стана почти 10 часа – по-рано се съмва, по-късно се стъмва, така че всичко се нормализира постепенно.

В София от неделя ще утихне този вятър, който усещаме сега, ще се покаже и слънчо. А от четвъртък ще се усети и леко затопляне.

В Благоевград, който все пак е топъл град, макар че аз бих им сменил името, но те си знаят… събота и неделя ще е топло, 10-11 градуса, само за игра на открито. Февруари и там ще започне с доста по-топло време.

В Пампорово следващите дни ще са студени, традиционно за този период от годината, но хубави, само за спорт. Особено с това съботно преваляване, ще е идеално, а после идва едно хубаво, топло време. Но няма опасност да стопи снежната покривка – слънцето е доста ниско, максималната температура от 1-2 градуса се задържа.

В Бургас, където е морето и обичайно се очакваме да е най-топло и уж вървим към субтропик, и ще се замеряме с банани, и маймуни ще скачат, но скоро няма да можем да гледаме банани тук, нямаме чак такъв климат, но пък България е богата достатъчно на природни ресурси, така че няма за какво да говорим.

В Добрич температурите са отрицателни, до четвъртък, когато ще се затопли мъничко. Но пък въздухът е доста чист, така че сме доволни.

В Плевен също трябва да са доволни, защото цяла седмица времето ще е доста топло. Нормално януарско време.

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене