Започна изграждането на ул. „Листопад“ в Благоевград, днес дадоха старт на ремонтните дейности

Днес стартира изграждането на нова улица в Благоевград. Първата копка на ул. „Листопад“ направи заместник-кметът по европейско развитие и иновации Дамян Качулски.
Ремонтните дейности се осъществяват по проект и с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.
Въпреки че на улица „Листопад“ от години са построени жилищни кооперации, които се обитават от десетки семейства, към момента тя е на земна основа, няма улична и тротоарна настилка, както и улично осветление. Има изградена единствено ВиК инфраструктура. Основната цел на проекта е изграждането и облагородяването на ул. „Листопад“ като ще бъде реконструирано пътното платно с широчина 6,00 м и по цялата дължина на трасето ще бъдат разположени двустранно тротоари.
За създаване на достъпна среда за хора с увреждания се предвижда понижаване на тротоарната настилка в зоните на кръстовища и пешеходни пътеки. Поради големите напречни наклони и смесения напречен профил на терена ще бъдат изградени подпорни стени и други укрепителни съоръжения. Ще бъдат поставени нови дъждоприемни шахти и нови стълбове за осветление със светодиодни (LED) осветители.
Изпълнението на заложените в проекта дейности е насочено към благоустрояване на градската среда в община Благоевград, с цел подобряване на качеството на живот, създавайки предпоставки за превръщането му в по-добро място за живот. Бенефициент по проект „Изграждане и благоустрояване на ул. „Листопад“ в IV микрорайон“ е Община Благоевград.
Общата стойност на проекта е 1 276 590.99 лв., от които европейско финансиране в размер на 85% и 15% национално финансиране. Продължителността на проекта е 24 месеца и всички дейности трябва да бъдат завършени до 18 юни 2022 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене