Вдигат кметските заплати в община Дупница

Общинският съвет в Дупница ще разгледа предложение за определяне размера на трудовите възнаграждения на кмета на Общината и кметовете на кметства в рамките на действащата нормативна уредба по предложение на кмета на общината. Това съобщиха за „Фокус“ от Общинския съвет в града.

Докладната записка ще бъде разгледана на предстоящото в края на месеца заседание на местния парламент.

В нея се посочва, че към момента месечното трудово възнаграждение на кмета е в размер на 3 200 лева. Тази заплата е определена с решение на Общинския съвет в началото на 2020 година и до момента не е променяна.

С оглед актуализациите на работните заплати във връзка с увеличаването на минималната работна заплата и на основание министерско постановление, се предлага увеличение на трудовото възнаграждение.

Предложението е кметската заплата да бъде 9 100 лева.

Със същата докладна записка се предлага изменение на трудовите възнаграждения на кметовете на селата Бистрица, Джерман, Крайници, Самораново, Червен брег и Яхиново. До момента заплатата им е била 1 460 лева, а сега се предлага тя да бъде в размер на 1 620 лева.

Към основните месечни възнаграждения ще се начисляват допълнителни месечни възнаграждения за трудов стаж и професионален опит – 1% за всяка прослужена година. От начислените възнаграждения се правят удръжки за сметка на осигурените лица за осигурителни вноски по Кодекса за социално осигуряване, Закона за здравно осигуряване, за данък съгласно Закона за данъците върху доходите на физическите лица, както и удръжки, съгласно Вътрешните правила за работна заплата в Община Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене