Подробности за намирането на изчезналите деца от Хаджидимово

След 10 часа издирване полицията откри невредими братче и сестриче на 9 и 10 години в Хаджидимово

Полицията в Неврокопския край бе вдигната на крак заради сигнал за изчезнали две деца – братче и сестриче, в град Хаджидимово. Тяхната баба се обадила тази нощ към 01,30 часа на телефон 112, за да съобщи, че от внучетата й няма и следа, след като не се прибрали предната вечер. Веднага са предприети оперативно-издирвателни действия от полицията за намирането на двете деца.

Акцията е продължила близо 10 часа, но най-важото е, че краят й е добър. Двете деца – момичето на 10 години и с година по-малкото й братче, са открити невредими в района на град Хаджидимово. Няма данни за престъпление спрямо тях. Предстои да се уточни къде са били и защо не са се прибрали навреме вкъщи.

„Колегите работят по случая, за да се изяснят фактите и обстоятелството, да се разбере къде са били в часовете, в които са ги издирвали. Двете деца са живи и здрави. Те са намерени от нашите служители малко преди 12,00 часа на обяд”, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.

По непотвърдена информация децата са изкарали нощта в изоставена къща в края на града. Те са отглеждани от баба си, тъй като майката живее и работи в чужбина. Социалните служби също проверяват случая. Те ще трябва да проверят информация, че децата редовно са оставяни безкнотролно да се скитат из района.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене