Сачева: С 884 млн. лв. запазихме 300 000 работни места

„884 млн. лв. са изплатени по мярката 60/40, като средствата са помогнали за запазването на 300 000 работни места. Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева, която посети предприятия в Добрич и региона, подпомагани чрез мерките за запазване на заетостта.

С мярката за запазване на краткосрочната заетост за секторите „Хотелиерство и ресторантьорство“, „Транспорт“ и „Туризъм“ са съхранени още 31 000 позиции. За тази цел са преведени още над 35 млн. лв. Министерството на транспорта е подпомогнало пък общо 580 автобусни превозвачи с близо 30 млн. лв., посочи още Сачева.

По време на срещите в региона тя подчерта, че се работи и в посока облекчаване на работодателите откъм покриване на транспортните разходи на служителите от и до работните им места. За целта предстои да се създаде фонд през Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. „Това ще даде възможност средствата на предприятията да се преразпределят по други пера, сред които и увеличаване на заплатите на персонала“, посочи още социалният министър.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене