Кметът Методи Байкушев изпрати в МРРБ 17 молби и възражения от Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради

Кметът на Благоевград Методи Байкушев изпрати в МРРБ постъпилите в деловодството на Общината 17 молби и възражения от Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, кандидатствали по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, чиито проекти не са одобрени, или са в списъка с резерви.

Във възраженията си гражданите настояват да получат информация за начина на формиране на индивидуалните оценки на подадените проекти, както и за възможностите за преразглеждане на работата на оценителната комисия.
По-рано тази седмица министър Цеков обяви, че критерият за оценка на проектите е обективен и се базира на енергийните спестявания, описани в сертификатите от енергийното обследване на сградите. Всеки енергиен сертификат, представен пред МРРБ, е изготвен от енергиен одитор, сертифициран от Агенцията за устойчиво енергийно развитие.
Министърът обяви, че 1217 сертификата, показали много високи енергийни спестявания, са изпратени на агенцията за проверка. Ако бъдат установени неверни данни, класирането ще бъде преразгледано и ще бъдат наложени санкции. Заинтересованите страни също биха могли да обжалват решенията.

Междувременно МРРБ обяви, че срокът за кандидатстване в рамките на Етап II от процедурата ще бъде удължен поне с още един месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене