Светла Захариева и Станислав Кимчев са новите заместник-кметове на Община Благоевград

Светла Захариева и Станислав Кимчев са новите заместник-кметове на Община Благоевград. Двамата бяха представени от кмета Методи Байкушев по време на пресконференция, предаде репортер на „Фокус“.

Станислав Кимчев поема ресор култура, спорт и туризъм. Той е завършил  бакалавърска степен по „Музикална педагогика“, магистър е по „Кино и ТВ режисура“ и „Международни отношения“. Има над 17-годишен управленски опит в международна медийна компания и списание, свързани със създаването и разпространението на ТВ съдържание. Носител е на “Златен чадър“ от Mediamixx Варна – 2010, награда за принос в развитието на независимите медии. Създател и диригент е на смесената хорова формация “Rolling Tones“ – София. Носител е на специалната награда за високи постижения във вокалното читалищно изкуство. Той е основател и директор на първото издание на Фестивал за вокално изкуство “АУРА“ – Благоевград. Полага основите на първото издание на фестивала за разпространение на телевизионно съдържание SOFIA MEDIA PLAY- 2023, на което е и главен модератор.

Станислав Кимчев режисира оперни заглавия и мюзикъли. Той е организатор, сценарист и водещ на редица публични събития в България и чужбина. Страстен привърженик е на модела, в който културата трябва да служи на образованието и социалните дейности. Семеен, с едно дете.

„Станислав вече го познавате, той беше водещ на кукерския фестивал. Той е родом от Благоевград, има успешен бизнес в областта на медиите и рекламата. Работи изцяло на европейския пазар. Той е добре запознат с почти всички измерения на културния живот в Благоевград. Няма как да пропуснем и това, че той е син на покойния и много обичан актьор на Благоевград – Николай Кимчев“, добави Методи Байкушев.

„Това вече е в миналото, оттук нататък работим само за Благоевград“, каза от своя страна Станислав Кимчев.

Светла Захариева е назначена за заместник-кмет по строителство, европроекти и екология. Родена е в Благоевград. Възпитаник е на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов“. Завършва специалност „Водоснабдяване и канализация“ в Университет по архитектура, строителство и геодезия – София.

От 2000 г. работи в сферата на строителството и строителния надзор. През последните 15 години придобива и богат административен опит в Министерството на околната среда и водите и Столична община.

Вярва, че с експертизата си ще допринесе Благоевград да се превърне в едно по-добро място за живеене със съвременна инфраструктура. Омъжена, с две деца.

„Светла поема най-тежкия ресор. Всеки от заместник-кметовете има сравнително широк ресор, целта е във всяка една сфера да има кой да носи отговорност. Те отговарят да има добра организация и административен капацитет. Имаме много работа. Не случайно създадохме и дирекция „Екология“, която е в ресора на Светла“, каза още Методи Байкушев.

В екипа на Методи Байкушев са още Ася Иванова, която е заместник-кмет по икономическо развитие и управление на собствеността и Боряна Шалявска, заместник-кмет по образование и бизнес развитие.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене