Съдия Сузана Полизоева – Дундева е встъпила в длъжност в Районен съд – Петрич

Нов съдия е встъпил в длъжност вчера в Районен съд – Петрич. Сузана Полизоева – Дундева е от Петрич и има над 25-годишен юридически стаж. Преди шест месеца тя е спечелила конкурс за външно назначаване и е положила клетва като съдия в Районен съд – Добрич, но от вчера с щат е преместена в родния си град. Това каза днес пред медиите съдия Атанас Кобуров, председател на съда в Петрич.

Той посочи още, че съдът в Петрич е много натоварен и дълги години са имали кадрови проблеми. С встъпването в длъжност на съдия Полизоева, тези проблеми в огромна степен се решават. Тя ще работи по наказателни дела, имаме паритет в колегите и се надявам с нейното идване тези тенденции за срочност и за качествено правораздаване, които са трайно установени в нашия съд да продължат, каза председателят. Той допълни, че негова мечта е било в Районния съд в Петрич да работят хора, които са от града, обичат този град и милеят за него.

След толкова години стаж като адвокат мисля, че постигнах всичко, което може един адвокат да пожелае и да постигне, и логично следващата крачка е да станеш съдия, каза съдия Полизоева. Тя посочи, че за да бъдеш съдия, трябва да имаш не само стаж като години, но и професионален опит в юридическата материя, за да може актовете ти да бъдат обективни и да се основават и на закона, и на морала.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене