Готвят протест в Разлог след ученическия бой

Протест в Разлог се организира днес от 16 ч., след ученически бой преди два дни.

Групата във Фейсбук „Инициативен комитет Разлог“ призовава местните жители да излязат на централния площад, за да протестират срещу агресията и в подкрепа на пострадалите деца.

Преди два дни, заради пререждане на опашка пред пицария в голямото междучасие, се сбиха няколко ученици от различни гимназии. От махалата пристигнаха и роднини на едно от децата и скандалът прерасна във физическа саморазправа. Двама дванадесетокласника пострадаха леко – с рани по главите.

„За пореден път научаваме за пребити две момчета от известните на полицията „биячи“ от ромски произход. Докога ще бъдат прикривани, трябва ли за пореден път да си затворим очите? Призоваваме всички граждани да изразим гражданската си позиция и защитим децата си!

Изразяваме искрена съпричастност към пострадалите деца и семействата им. Нека се съберем в четвъртък, 21.09.2023 г. пред Община Разлог в 16 ч. и попитаме управляващите, докога ще търпим това. Нека не допускаме да пребиват децата ни!“, е апелът на организаторите на протеста.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене