Нова транспортна схема се обсъжда в Кюстендил

Обществено обсъждане на нова транспортна схема се провежда в Кюстендил, а предложения се набират до 15 януари. Предложената транспортна схема е качена и на сайта на общината. Това съобщи на пресконференция кметът на Кюстендил Огнян Атанасов. Схемата предвижда съществуването на четири градски линии и атракционна линия „Пауталия“ до парк Хисарлъка.

„Амбицията ни е за предстоящата сесия на Общинския съвет да бъде внесена транспортната схема, за това моля за активност от страна на нашите съграждани и бизнеса. Да се запознаят и разгледат, а ако имат предложения, да ги отправят по време на общественото обсъждане, за да могат да бъдат анализирани заедно със специалистите и да се вземат съответните решения“, каза кметът Атанасов.

Той посочи, че предстои да бъде пусната и атракционната линия „Пауталия“, с дължина от 4,6 км и маршрут: пл. „Велбъжд“, „Вилата на Генерала“, ресторант „Чешмето“, ресторант „Бохемия“, пл. „Велбъжд“. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за изпълнението ѝ.

„Превозвачът ще избере с какъв вид транспортно средство ще изпълнява линията, като се очаква това да бъде атракционен бус. Към момента са предвидени 10 курса на ден. „Линията не може да се изпълнява от атракционно влакче заради разпоредби на МВР, които не позволят такива превозни средства да се движат по общинска и републиканска пътна мрежа, каза Даниела Бакалска – главен експерт в дирекция „Организация на обществения транспорт“ при Общината.

Автобусните линии, обслужващи селата, се запазват, като се добавя нова към с. Буново, предвижда още новата схема.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене