ОБЩИНА БАНСКО ВЗЕ УЧАСТИЕ В СРЕЩА С МИНИСТЪРА НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА

Министърът на младежта и спорта – доц. д-р Димитър Илиев покани на среща представители на общините и спортните клубове от Кюстендилска, Пернишка и Благоевградска област в зала „22 Септември“ – Благоевград. Като заинтересована страна в проблематиката на училищния и клубния спорт, участие в срещата взе г-жа Магдалена Юсева, зам.-кмет на община Банско.
Дебатирани бяха въпроси на тема: „Развитието на спорта в региона – поле за взаимодействие на държавата, общините и спортните клубове“.

Облекчаване на документацията и предоставяне на консултации при кандидатстването по проекти пред ММС също бяха сред обсъдените теми на срещата.
По повод множество поставени въпроси за училищния спорт, заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева съобщи, че през 2024 година стартира нова програма на ММС – „Спортен час“, която дава възможност на треньорите и учителите по физическо възпитание за извънкласни тренировъчни занимания.

В рамките на срещата министър Илиев представи възможностите за финансиране по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционните спортни проекти на ММС, която осигурява 50% съфинансиране на бенефициентите. Ресурсът на програмата е предназначен за реновиране на държавни и общински спортни обекти, както и за изграждането на нови.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене