Обявеният за кокаинов крал Брендо стана дъновист?!

Това е най-новият слух, който се шири в момента, след като свидетели се кълнат, че видели една от най-коментираните личности в България, дегизиран на събиранията на „Бялото братство“ в Рила

Новината се появи в навечерието на дъновистката Нова година според която се твърди, че идеите на Бялото братство са направили нов човек от Евелин Банев. Районът на Седемте рилски езера от началото на август е средоточие, където се събират последователи на учението на Петър Дънов от цял свят, за да играят своите танци в бели премени, известни като паневритмия при изключителна организация.

Именно в един кръг на паневритмията наблюдателни разпознали Брендо, който се опитвал да се скрие зад перука, мустаци и изкуствени рунтави вежди, но въпреки тях бил разпознат. Наричаният Кокаинов крал изпълнявал простите упражненията Дънов с голямо старание и излъчвал необикновена кротост и смирение.

Веднага след края на паневритмията той не се задържал много и се отдалечавал от другите дъновисти, без да е споделял с тях до момента храна или напитки.

В крайна сметка, някои правят уточнение, че човекът, смятан за Брендо, е именно Евелин Банев. Според градската мълва, това не е първият случай, когато Кокаиновия крал ходи дегизиран.

Те припомнят, че именно на Седемте рилски езера Банев получил прозрение и вдъхновение да стане писател. Книгата му „Съзирам душата на България“ е продукт на дългото пребиваване край езерата и връх Харамията, където се намира и т.нар. Трон на Дънов. По тези места Брендо обичал да броди сам далеч от хорските очи, потънал в дълбок размисъл и духовен разговор с Учителя и създател на Бялото братство. Банев познавал всяко камъче около езерата и също като Дънов обичал най-много Рибното, където медитирал.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене