Кампания на милосърдно дело в Кюстендил

Енориаши от храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ в Кюстендил започнаха благотворителна кампания за набиране на хранителни продукти и дрехи за нуждаещи се. Това каза в интервю за „Фокус“ Негово Преосвещенство Велбъждският епископ Исаак, втори викарий на Софийския митрополит. Самата кампания носи името „Подай ръка в навечерието на Рождество Христово“.

В рамките на кампанията се набират продукти от първа необходимост и дрехи, които ще бъдат раздадени от доброволци – миряни, в дните, преди Рождество Христово. Продуктите и дрехите са предназначени за социално слаби семейства и възрастни хора от Кюстендил и околните села.

Всеки, който желае да помогне може да се включи в благотворителната кампания, като отнесе дрехи и пакетирани продукти- брашно, ориз, захар, сол, боб, леща и други в храм „Св. Димитър“.

На 17 декември, след неделната Света Литургия, доброволци ще пакетират даренията, които през следващата седмица ще бъдат доставени от тях до адресите на нуждаещите се.

„Изключително много се радвам, че енориашите при храма. Гражданите, жителите на Кюстендил. Онези, които посещават храм „Свети Димитър“ предприемат такова милосърдно дело. Знаем, че голяма част от хората по празниците не могат да си позволят и да си купят продукти за празничната трапеза“, каза епископ Исаак.

Негово Преосвещенство посочи, че е редно да се проявява милостиня, която да е придружена с любов. Тя да не е само за показност, но да бъде дадена от сърце.

„Нашият християнски дълг е кой, както и по какъвто начин може, да прояви съпричастност и милосърдие към своя събрат. Призовавам хората, които имат възможност и желание, да се включат в инициативата“, допълни епископа.

Джулия Андонова е един от двигателите на благотворителната инициатива. Според нея инициативата е прекрасна. „Аз бях сред първите, които се отзоваха. Не само с даряването на дрехи и продукти, но и с пакетирането им и с разнасянето по домовете на нуждаещите се. Нека да си припомним, че всички трябва да си помагаме и да сме заедно. По този начин ще преборим всички трудности“, каза Джулия Андонова.

„Давайте, и ще ви се даде: мярка добра, натъпкана, стърсена и препълнена ще изсипят в пазвата ви; защото, с каквато мярка мерите, с такава ще ви се отмери.“

От Лука свето Евангелие 6:38

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене