В събота ще бъде открит Коледният базар в Кюстендил

Коледният базар на Кюстендил ще бъде открит на 16 декември (събота), от 11:30 часа, съобщиха от общината. Празничната програма ще бъде открита от кмета Огнян Атанасов и заместник-кмета Кристиян Иванчов, а кюстендилци и гости на града ще могат да се насладят на изпълненията на Георги Георгиев (саксофон) и професионалния духов оркестър – Кюстендил.

За пръв път тази Коледа, по инициатива на новото ръководство на Община Кюстендил, градинката пред сградата на общината ще се превърне в своеобразно коледно градче, пълно с приказни изненади, посочиха още от общината.

Коледното градче е изградено от 16 дървени къщички, монтирани в градинката пред сградата на общината. В две от тях през цялото време потребителите на социални услуги към Община Кюстендил, както и децата от Обединения детски комплекс в града ще предлагат сувенири на коледна тематика. В седмицата от 18 декември до 22 декември в тях ще се предлагат вкусни храни и ароматни коледни сладки, приготвени от учениците от Професионалната гимназия по туризъм в града. На 25, 26 и 27 декември, от 11:00 до 13:00 часа, там ще има детски работилници, организирани от общинския отдел „Култура и духовно развитие“, казаха за БТА от общината.

Шест от останалите къщички от Коледното градче ще предлагат традиционни коледни храни и напитки, а останалите са разпределени между занаятчии и търговци, на чиито щандове ще се предлагат ръчно изработени сувенири, играчки и украса на коледна тематика.

Коледният базар ще посреща гости до 6 януари, а къщичките ще бъдат с работно време от 11:00 ч. до 22:00 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене