ПОРЕДЕН УДАР! „Напоителни системи“ осъди ВиК – Дупница за близо 12 000 лева

„Напоителни системи“ осъди ВиК – Дупница на втора инстанция за 11 798 лева. Това стана факт, след като Кюстендилският административен съд потвърди решението на Районен съд – Дупница и е признал частичния иск срещу водното дружество за законосъобразен, а обжалването е отхвърлено. Въпросната сума е малка част от общата сума 131 378,77 лева ведно със законната лихва за забава, която водното дружество дължи и за която е издадена заповед за изпълнение.
ВиК – Дупница не са платили за доставената от ищеца условно чиста вода за обект „Водовземно съоръжение“ в село Червен брег в периода от декември 2021 г. до февруари 2022 година. Така дупнишкото водно дружество ще трябва да плати и разноските по делото, които са в общ размер на 335,97 лев, както и разноските по частно гражданско дело – 286 лева, и 100 лева за адвокатски хонорар.
Това е поредният удар за ВиК – Дупница, което се намира в изключително тежко положение. Припомняме, че на сесията на Общински съвет – Дупница на 24 ноември за нов управител на водното дружество бе избран Васил Милушев, който замени подалата няколко дни по-рано оставка Красимира Иванова. Тогава той определи като свой основен приоритет повишаването на събираемостта, което да доведе и до заздравяване на ВиК – Дупница. На същата сесия кметът Първан Дангов беше категоричен, че към момента от дружеството нямат свободни пари да си купят дори химикалка или кламер. На няколко пъти новите управляващи изнасяха данни за дълговете на местното ВиК и подчертаваха колко трудно може да бъде спасено. Към всичко това сега се прибавят и още суми за плащане, а от новата местна власт не изключват възможността отнякъде да изскочат и още дългове.

ДИМИТЪР ИКОНОМОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене