Съдът в Кюстендил насрочи ново заседание по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“

Окръжният съд в Кюстендил насрочи разпоредително заседание по делото, известно като „Дупнишка популярна каса“, съобщиха от съда. Разпоредителното заседание е насрочено за 10 януари, от 10:00 часа, като са определени и резервни дати – на 29 януари и 5 февруари, на пункт Дупница. Делото е образувано в Кюстендилския окръжен съд въз основа на обвинителен акт на Пловдивска окръжна прокуратура, с който срещу подсъдимата Ивона Близнакова са повдигнати и предявени обвинения за три престъпления. Те са за причинени другиму значителни вреди чрез извършване на банкови сделки, за „изпиране на пари“ като имуществото е в особено големи размери и случаят е особено тежък, и за избягване установяване или плащане на данъчни задължения. Предвидените наказания за тези престъпления са глоби до 30 хиляди лева, конфискация на част или цялото имущество, както и лишаване от свобода до 15 години.

За посочените дати и час на разпоредителното заседание се призовават прокуратурата, подсъдимата и нейните защитници, държавата чрез Министерство на финансите, пострадалите, според обвинителния акт от престъплението по чл. 252, ал. 2 от Наказателния кодекс, които са общо 225 на брой.

БТА припомня, че нанесените имуществени вреди на граждани са в общ размер на над 3,5 млн. лева, а невнесените данъчни задължения са за над 135 хиляди лева.

Кредитно–спестовната кооперация „Дупнишка популярна каса“ беше обявена в несъстоятелност в края на 2013 г.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене