Коледно вълшебство очаква деца и възрастни по теснолинейката Септември – Добринище

Коледно вълшебство в навечерието на Бъдни вечер- на 23 декември т.г., събота, организират от „Родопската теснолинейка“ по маршрута на влакчето от Септември до Добринище.

„Да се качим всички на приказния влак „Родопи“ и да пропътуваме тези вълшебни 125 километра до Добринище и обратно заедно! Пътуването струва по-малко от 10 лв. в посока и е безплатно за малчуганите до 7 годинки! Пътуването ще ни разходи през Родопите, Рила и Пирин! Коледните песни и игри по вагончетата на малкия планински влак са задължителни!“, обясняват организаторите.

Празничното приключение ще започне по традиция от гара Септември на 23.12.2023 г. в 08:55 ч. и ще продължи през целия ден на борда на влак „Родопи“ – до крайната гара Добринище и обратно. По време на пътуването гостите ще се срещнат с Дядо Коледа. За малчуганите инициаторите са подготвили подаръци и изненади.

Уютните и топли вагончета, горещата пара и зимната гледка наоколо ще направят пътуването наистина приказно за децата и техните родители.

На разположение на пасажерите е бюфет-вагонът, където и възрастните, и децата ще намерят сладки и солени закачки, топъл чай, ароматно кафе, червено вино и какво ли още не.

В Добринище има малко над 1 час престой – време, подходящо за разходка или обяд в някоя от уютните механи в градчето. „Носете разни вкусотии да се почерпим взаимно – тези малки жестове са най-мили и ни правят човеци! Част от подаръците и украсата на влака ще бъдат осигурени от БДЖ, за което благодарим!“, уточняват от „Родопската теснолинейка“.

Билети ще могат да се купуват от всяка каса на БДЖ в страната и онлайн през сайта на БДЖ, като деня, в който ще бъдат пуснати в продажба, ще бъде уточнен. Влак „Родопи“ е редовен целогодишен влак по теснолинейката и всеки трябва да си купи билет за него.

Повече информация за разписанието, цените и билетите може да научите на нашия телефон 0892288220 в делничните дни между 09:00 и 16:00 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене