ГЕРБ бойкотира заседанията на НС, искат механизъм за вземане на решения

Снимка: БГНЕС

Депутатите от ГЕРБ няма да участват в заседанията на НС с изключение на тези, на които ще се обсъжда приемането на промените в Конституцията.

„Няма да подкрепим нито един законопроект на Министерския съвет, докато няма реален механизъм, по който се вземат решенията“, отсече шефката на ПГ на партията  Десислава Атанасова.

Тя обвини партньорите в управлението, че за пореден път не спазват поети ангажименти.
Конкретният повод са решенията, които еднолично взима министърът на здравеопазването по отношение на болница „Пирогов“, посочи тя.

Според нея министърът на здравеопазването еднолично взема решения по отношение на болницата.

„Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически“, каза депутатката.

„Нашите колеги трябва да са наясно, че думите в политиката означават отговорност. Действията в политиката носят последици. Ако искат да носим тази отговорност заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно като тяхното мнозинство с БСП и „Възраждане“ по темата „Лукойл“, то е редно отново да седнем на масата и да се изясним по всички тези теми“, коментира Атанасова.

Камелия Цветанова
dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене