Кампанията „Дари време“ в дом „Света Петка“ в Благоевград

Хора от различни сфери се включват в кампанията „Дари време“ в дома за възрастни хора „Света Петка“, съобщиха от Православния информационен център в Благоевград. Кампанията започва днес в 10:00 часа с областния управител на Благоевград Мария Димова, която ще гостува в дома за стари хора и заедно с обитателите му ще украсят празнично.

Официалното откриване на инициативата е във вторник, 5 декември, с гостуване на Негово високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който от 15:00 часа ще проведе беседа с възрастните хора.

В кампанията се включват още началникът на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов, капитанът на ФК Пирин Александър Дюлгеров и деца от детска градина „Вечерница“, председателят на Общинския съвет по наркотични вещества Магдалена Рахова.

Кампанията продължава и през следващата седмица с гостувания на директора на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград Богдана Костадинова, а урологът д-р Костадин Радонов ще проведе здравна беседа и профилактичен преглед на възрастните хора в дома, съобщиха от Православния център. С обитателите на дома „Света Петка“ ще се срещнат още директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Валентин Василев, а ученици от града са подготвили „Тържество за баба и дядо“. Театрално представление ще поднесат и студенти от Югозападния университет.

Целта на кампанията е хора с различни професии да отделят от своето време през месеца, в който очакваме Рождество Христово и да зарадват възрастните хора в дома, казаха за БТА от православния център.

Кампанията „Подари време“ е съвместна инициатива на Неврокопска света митрополия и Радио Благоевград. Целта е да се възвърне чувството за пълноценност на възрастните хора, които са откъснати от социална среда, посочват организаторите.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене