Мая Манолова: Участниците в „ДАНСwithme” ПП-ДБ поканиха на танц Пеевски

Когато поканиш на танц ДПС, не ти си човекът, който ще реши кога този танц да приключи. Това заяви председателят на Изправи се България Мая Манолова в ефира на Euronews. Според нея новината от последната седмица е не просто, че ДПС и Делян Пеевски са официален участник в сглобката и че с гласовете си ще участват в т. нар. конституционна „реформа“, но и че ще участват в избора на регулатори и при смяната на ръководствата на службите. Това по нейни думи означава, че ДПС ще имат и свои представители там, както те самите потвърдиха.
„Казано с други думи, регулаторите като КЕВР, КЗП, КЗК, които съществуват, за да ни пазят от политическата и икономическата власт, от олигарсите, от корпорациите, на практика ще бъдат предадени обратно в техни ръце. Четирите формации, които участват в управлението ще си ги разделят, т.е. гражданите остават без защита и ДПС става официален партньор“, допълни Манолова.

По думи на лидера на ИБГ това е доказателство колко добър екип ще бъдат Пеевски и Денков въпреки репликите, които разменяха помежду си последната седмица като „това момченце“.
„Те ще си управляват, ще си ръководят, ще си избират членове в регулаторите, във ВСС и всички шеги, закачки, обиди и нападки вече са забравени“, продължи Манолова.
Тя добави, че ПП-ДБ, които правиха кампания с анти-Борисов, анти-Пеевски и анти-Гешев говорене, са предали и продали своите избиратели.
„Участниците в „ДАНСwithme” ПП-ДБ на практика поканиха на танц Пеевски. Ако мога да перифразирам един израз на политическия анализатор Иван Кръстев „когато поканиш на танц в случая ДПС, не ти си човекът, който ще реши кога този танц да свърши.“
За мен е по-страшно, че тези, които бяха борци срещу корупцията и политическото овладяване на съдебната система, ПП-ДБ, които направиха кампания с анти-Борисов, анти-Пеевски и анти-Гешев говорене, предадоха и продадоха своите избиратели.

„Участниците в „ДАНСwithme” ПП-ДБ на практика поканиха на танц Пеевски. Ако мога да перифразирам един израз на политическия анализатор Иван Кръстев: когато поканиш на танц в случая ДПС, не ти си човекът, който ще реши кога този танц да приключи. Според мен ПП-ДБ вече нямат полезни ходове“ заяви председателят на Изправи се България.
Според нея, въпреки че сглобката скърца, тя лесно може да бъде смазана, след като разпредели някой друг милион, удовлетвори се някой друг икономически интерес или се направят назначения на участниците в нея.
„От тези последни изявления последната седмица стана ясно, че всъщност тази (не)коалиция не е в името на добруването на българските граждани, а на субектите, които участват в нея – всичко е за власт и за пари“ каза Манолова.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене