Извънредно заседание на Общински съвет – Разлог

Днес по време на извънредното си заседание Общински съвет-Разлог приветства двама новоизбрани общински съветници и пpие състав на своите постоянни комисии.
В началото на днешната сесия клетва като общински съветници положиха Атанасия Спасова и Мария Пандева, които бяха приветствани от председателя на ОбС-Разлог адв. Иван Димитров с китка здравец за късмет и успехи. Спасова и Пандева заеха местата на г-жа Костова и г-н Зайков, които заеха отговорните позиции на зам.-кметове на Община Разлог.

По време на своето заседание Общински съвет-Разлог взе решение за създаване временната комисия за работа по Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с Общинска администрация – гр. Разлог
Съветниците избраха и състав на петте комисии по “Бюджет, финанси, икономика, нормативна уредба, приватизация и следприватизационен контрол”, “Местно самоуправление, законността, обществения ред и контрол по дейността на местната администрация и евроинтеграция”, “Устройство на територията, благоустрояването, комуналните дейности, земеделието, горите, водите и екологията”, “Социални дейности, здравеопазване, социални грижи, образование, култура, вероизповедания, спорт и работа с младежта”, “Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество” , “Бюджет, финанси, икономика, нормативна уредба, приватизация и следприватизационен контрол”.*

На база входирана докладна от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, местният парламент определи и нов състав на комисията по подбор на предложенията и разпределяне на средствата, подадени по реда на Правилник за организацията, дейността и управлението на „Фонд за подпомагане лечението на жители на община Разлог – Росен Коцаков“, в лицето на общинските съветници д-р Емил Тончев, д-р Радко Тумбев, г-жа Гергана Фарфарова, както и Тодор Дамянов и г-жа Борислава Коцакова.

Със свое решение за прекратяване договора за възлагане на управление на “Баня и Перални” ЕООД, Общински съвет-Разлог уважи молбата за напускане на длъжността от страна на г-н Ушев, които положи клетва като кмет на село Баня. Общински съвет-Разлог прие предложението – временно управление на дружеството да бъде поето от г-жа Даниела Попова-Байрякова (дългогодишен счетоводител на “Баня и Перални” ЕООД).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене