Две години от трагедията с 45 трупа на магистрала „Струма“

Областният управител на Перник Людмил Веселинов припомни за инцидента с послание

Точно две години се навършиха от ужасяващата катастрофа с македонски автобус край пернишкото село Боснек на автомагистрала „Струма“. Бус с туристи катастрофира, а в него изгоряха живи 45 невинни мъже, жени и деца. Оцеляха едва 7 човека. 

Областният управител на Перник Людмил Веселинов припомни за трагедията с послание да не забравяме какво сме способни да си причиним на пътя, да сме разумни и че след подобна трагедия животът трябва да продължи. Но не и по старо му.

„В дълбоките следи от гуми по безкрайните пътища на живота, се скрива безмилостната истина за жертвите на войната по пътищата. Тук, където асфалтът стана свидетел на неизречени тъги, се отдава почит към тези, чиито съдби са се сблъскали с несправедливостта на моментната безразсъдност.

Преди две години в трагичен инцидент, в района на пернишкото село Боснек, на автомагистрала „Струма“ автобус с регистрация в Скопие, пътуващ от Турция за Република Северна Македония, катастрофира и се запали. Седем души оцеляха. Съдбата не бе решила същото за останалите 45 пътуващи, а автомагистралата се оказа и последния им земен път.

Две години след голямата трагедия животът продължава. Но не по старо му. Днес всички ние като общество трябва да бъдем обединени, за да не се повтаря никога повече злощастната нощ на 23 ноември 2021 година. Трябва да бъдем внимателни, да уважаваме всички участници в движението, за да можем да се приберем невредими при хората, които обичаме.

Дори ако се стопим в ръцете на времето, следата на тези жертви ще остане в сърцата ни като напомняне за непрекъснатата нужда от отговорност и съпричастност. Нека помним, че всяко изгубено сърце по пътя е изгубена възможност за по-добро утре.

Бог да прости невинните жертви!

Людмил Веселинов

Областен управител на Област Перник“

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене