Борисов с важна среща в централата на ГЕРБ

Запознах колегата подробно и с всички действия, които сме предприели във връзка с приемането на България в Еврозоната и Шенген

Усилията, които полагат представителите на ГЕРБ, за довършването на правосъдната реформа бяха сред основните теми на днешната ми среща с депутата от ХДС/ХСС в германския Бундестаг д-р Хендрик Хопенщет. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„Запознах колегата подробно и с всички действия, които сме предприели във връзка с приемането на България в Еврозоната и Шенген. Освен това разговаряхме за предстоящото приемане на Бюджет 2024 и настояването на ГЕРБ за гарантиране на финансовата стабилност на страната.

Двамата обсъдихме обстойно и енергийната политика и сигурност на България. Разговаряхме за продължаването на процесите по диверсификация на енергийните източници на страната ни. Информирах колегата и за нашата загриженост относно дейността на Лукойл в България и съмненията ни за нередностите около руската рафинерия, свързани с дерогацията, цените на горивата и незаконния износ на горива и други продукти“, съобщи той.

„Запознах колегата Хопенщет и с резултатите от местните избори в страната. Подчертах, че ГЕРБ остава първа политическа сила в местната власт с най-много кметове и общински съветници. Първата позиция на партията в национален план е потвърдена и от последните социологически изследвания“, посочва в заключение Борисов.

 

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене