Административен съд – Благоевград назначи съдебно-математическа експертиза по делото за оспорения избор на Общински съвет – Благоевград

В открито съдебно заседание на Административен съд – Благоевград извърши повторно преброяване на действителните бюлетини за общински съветници в СИК 125 в община Благоевград по делото против Решение № 276-МИ/31.10.2023г. на ОИК – Благоевград за обявяване резултатите от гласуването на произведените избори за общински съветници в община Благоевград на 29.10.2023г. Съдебната ревизия бе допусната след констатирано разминаване между данните, отчетени в протокола на СИК 125, и видеозаписа от преброяването на бюлетините, преглед на който бе извършен в заседание по делото.

С оглед констатациите от извършената съдебна проверка на изборни книжа, по искане на жалбоподателите, съдът допусна и назначи съдебно-математическа експертиза, която да даде отговор променя ли се подредбата и как в листите на Коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ)“, според отчетения преференциален вот.
Следващото заседание по делото е насрочено за 29.11.2023г. от 13:00 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене