Община Благоевград в готовност да посрещне хиляди за фестивала „Франкофоли“

Община Благоевград е взела всички мерки за безопасност през двата фестивални дни този уикенд, това обяви кметът д-р Атанас Камбитов на представянето на фестивалния комплекс на терена на бившите казарми. На това място е предвидено изграждането на парк „Македония“, в момента тече усилено строителство и се довършват част от сградите, които ще бъдат ползвани в събота за фестивала.

Д-р Камбитов разказа накратко какво ще представлява комплексът.
За събота за взети всички мерки като са обособени санитарни зони, зони за хранене, зони за паркиране.
Организацията на движението е направена така, че в района да има около 2000 места за паркиране за гостите. Направена е специална организация на движението.
След фестивалните дни паркът ще бъде отворен и гражданите ще могат да го използват. А в аванс д-р Камбитов обясни подробно какво още предстои да се изгражда: „Смятаме да изградим още една спортна площадка, детска площадка за младите майки , зони за велосипедисти, един два фитнеса на открито, а залите да се ползват , от тези които желаят. Входът ще бъде свободен и ще бъде охраняем денонощно.
Такива мероприятия, които организира Община Благоевград като фестивалите имат голяма значение за бизнеса в града. В радиус от 40 км, всички хотели са заети. Равносметката от печалбата миналата година е, че на „единица вложено, възращаемостта е 7 пъти“ . В Европа практиката е 12 пъти, ето защо ще се работи в тази посока за по-големи печалби,добави още градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене