Неврокопският митрополит Серафим отслужи литургия в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград за днешния празник

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи празнична литургия в храма „Въведение Богородично“ в Благоевград на днешния празник. Стотици миряни почетоха празника Въведение Богородично в църквата, която днес отбелязва своя храмов празник.

Изградена през 1884 г. в стария квартал на Благоевград на място, на което в миналото е имало метох на Рилския манастир, църквата днес бе изпълнена с вярващи, дошли да се преклонят пред Света Богородица.

Хората идват, за да почетат светинята и заедно духовно да бъдем в радостта на днешния светъл празник, който църквата е определила и за Ден на православната християнска младеж и семейство, каза за БТА отец Петър Стефанов, който служи в благоевградския храм. Той отбеляза, че празникът е и седмица след началото на рождественския пост, а хората, които са положили подвига на поста, взимат свето причастие.

Днешният празник е изключително важен, защото във времето на мобилните устройства семейството трябва да приема онази грижа, която изпълнява – по възпитанието на децата, отбеляза още свещеникът. Сега съблазните са много големи и за децата, и за родителите, но Бог да дава сили и да намерим баланса, да имаме времето за нашите деца, каза в посланието си към младите хора отец Петър.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене