Административният съд в Благоевград извърши проверка на бюлетини по делото за оспорения избор на Общински съвет – Гоце Делчев

В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград извърши оглед, проверка и ново преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в секция №27 по делото за оспорения избор на Общински съвет – Гоце Делчев. Съдът допусна ревизия на отчетените като недействителни хартиени бюлетини и в частта на отчетените действителни бюлетини за партия ГЕРБ, с отчетения преференциален вот, съобщиха от съда. Извършената ревизия е по искане на жалбоподателя Димитър Попов, който оспорва решение на Общинската избирателна комисия – Гоце Делчев за избиране на общински съветници.

От съда съобщават, че в следващото съдебно заседание, насрочено за 23 ноември 15:30 часа, ще се извърши преглед на видеозаписите от видеозаснемането на процеса на преброяване в СИК № 27 в община Гоце Делчев, поради представен за първото заседание негоден за възпроизвеждане видеозапис, изискан от съда. За датата на следващото заседание съдът изиска и информация за определянето на избирателна квота за общински съветници, каквато информация липсва в оспореното по делото решение на ОИК – Гоце Делчев, съобщават още от правораздавателния орган.

Делото е образувано по жалба на кандидата за общински съветник от ГЕРБ Димитър Попов против решение на ОИК – Гоце Делчев за избиране на общински съветници. Жалбоподателят оспорва решението в частта, с която са обявени имената на избраните за общински съветници, а в жалбата са посочени доводи за извършени съществени нарушения при отчитане на преференциалните гласове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене