НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ ПОЛУЧИ СИМВОЛИЧНАТА ОГЪРЛИЦА НА ВЛАСТТА И ПОЕ ЗА ЧЕТВЪРТИ ПЪТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ОБЩИНА СМОЛЯН

Кметът на Смолян Николай Мелемов, 29 общински съветници и 23-ма кметове на кметства положиха днес клетва и официално встъпиха в длъжност на тържествената първа сесия на разпоредителния орган в общината. Церемонията откри областният управител Захари Сираков. След това зам.-председателят на ОИК – Смолян Анастасия Караманолева – Пенева прочете решенията, с които са избрани общинските съветници, кметовете на кметства и кмета на общината. Всички те подписаха клетвени листове.

Областният управител поздрави новоизбраните представители на местната власт. „Изричайки днес клетвените си слова, загърбете личностните си противоречия и се обединете около дълга си да работите в интерес на обществото. Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет и развитие. Не позволявайте безпринципните противопоставяния да оказват негативно влияние върху живота на съгражданите ви. Изпълнявайте предизборните си обещания и не забравяйте, че хората са нашите работодатели и вие носите отговорност за действията си пред тях“, посочи в словото си Сираков и пожела успешен мандат 2023 -2027 г.

Кметът Николай Мелемов получи от него символичната огърлица на властта за четвърти път. „ Всички ние, печелейки доверието на нашите съграждани, сме натоварени с една огромна отговорност и задължение към тях, нашия град и нашата община. Но от друга страна това е и голям шанс за всички нас, избрани да положим сили и дадем своя дан за просперитета на нашата община. Всички знаем максимата, че политиката е изкуство за възможния компромис. Аз съм готов да направя своите компромиси и ще ги направя, но ще направя компромис със своето его, но не и със съвестта си. Готов съм да работя с всички общински съветници и кметове в името на благото на нашата община. Ще работя и с всеки наш съгражданин и моят кабинет ще бъде отворен, както и досега за всички смолянчани, защото смисълът на политиката е да събира, а не да разделя. Смятам, че каузата Смолян – неговият просперитет и неговото развитие ще ни обедини всички нас и резултатът ще бъде един развит, хубав град и една просперираща община. Желая на всички успех в работата, удовлетворение от свършеното. Успех на всички и нека заедно да работим за нашата община.“, каза в словото си Мелемов.

Новосформираният Общински съвет не можа да избере председател на първото тържествено заседание, което бе ръководено от най-възрастния общински съветник Коста Начев. Постъпиха три предложения за Милен Журналов от ДПС, Димитър Кацаров от Местната коалиция „Новото време“ и Елена Даскалова-Радева от Движение „Нашият град“.
След проведеното тайно гласуване за Даскалова-Радева гласуваха 12 общински съветници, за Журналов – 10, а за Кацаров – 5, имаше и две недействителни бюлетини.
Така на първото си заседание, местният парламент в Смолян не можа да избере свой председател. Коста Начев насрочи следващото заседание за 20 ноември от 13:30 часа.
Гости на тържествената сесия бяха Негово Преосвещенство Смолянски епископ Висарион, духовници, директори на държавни институции и граждани.
Владиката Висарион отслужи водосвет за здраве и благоденствие на местната власт и на жителите на община Смолян в кабинета на кмета Мелемов.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене