Подписката за спиране на продажбата на сградата на детския санаториум в Сандански е пратена в МЗ

Подписката на хората от Сандански за спиране на продажбата на сградата на детския санаториум е вече изпратена в Министерството на здравеопазването. Това съобщи днес председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание Костадин Ангелов. Той публикува в личния си профил и писмото, с което гражданската позиция на хората в курортния гард е предоставена на институцията-собственик на сградата.

„Инициативата на Стоян Стоев има пълната ми подкрепа и ще съдействам с всички средства да спрем това нелогично решение. По негова покана бях в Сандански и видях къде се намира сградата – на границата на парка им. Трябва да запазим собствеността на това уникално място и да положим основите за истинското развитие на Сандански като балнео-лечебна дестинация!“, подчерта Костадин Ангелов.

Припомняме, че кандидатът за кмет на Сандански Стоян Стоев инициира подписка, с която да се блокира продажбата на знаковата сграда, след като общината не предприе действия за спиране на процеса. Събраните над 1 500 подписа бяха предоставени на Народното събрание, а Костадин Ангелов се ангажира да съдейства за прехвърляне на собствеността към общината, за да могат местните хора да решават бъдещето ѝ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене