Герджиков и двама министри правят спешна проверка на ГКПП „Кулата“ днес

Преди това служебният премиер ще посети Фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“

Служебният премиер Огнян Герджиков ще посети ГКПП “Кулата”, за да се запознае на място с работата на екипите, тяхната натовареност и организацията на пункта.

Заедно с министрите на вътрешните работи Пламен Узунов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев той ще посети и Съвместния контактен център, в който работят смесени българо-гръцки екипи. Кратки изявления за медиите се очакват около 15.30 часа на граничния пункт.

По-рано през деня министър-председателят Герджиков ще гостува на винопроизводители от района на Мелник, в рамките на Фестивала на мелнишкото вино „Златен грозд“, който се провежда днес и утре в най-малкия град в страната. Премиерът ще разговаря с лозари и технолози на вино в две от винарните в района, изградени с европейски средства и български инвестиции.

В 11.00 часа ще бъде отслужена литургия, с която ще започне традиционният ритуал по зарязване на лозята. В него ще се включат министър-председателят, както и посланици и дипломати от три континента – Европа, Азия и Латинска Америка.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене