Вратарят на „Банско” счупи носа на съотборник

55272-632x358Отборът на „Банско” зарадва своите фенове с победа в последния си мач у дома за есента срещу „Добруджа“ с 2:1. Успехът дойде с пълен обрат, след като домакините губеха на полувремето с 0:1. В 30-та мин. Красимир Станоев изпълни прецизно пряк свободен удар и прати топката през стената в левия долен ъгъл на мрежата зад Пламен Колев. Шанс за попадение имаше малко по-късно Йордан Лечов, но защитник на гостите блокира самоотвержено изстрела му в последния момент. Младият бранител, който от началото на сезона е резерва, изигра страхотен мач, след като се появи в 10-та мин. на мястото на контузения Иван Топузов, който пострада при неразбирателство със собствения си вратар. През втората част след две проби на рефлекса на противниковия страж от страна на Калоян Стоянов в 54-ата мин. от 2 метра Костадин Слаев прати топката в напречнат греда. Минута след това след шут на Янислав Иванов кълбото за втори път срещна гредата. В 65-та мин. обаче нямаше прошка и К. Стоянов с глава възстанови равенството. След още 7 Мартин Станкев надбяга противниковата защита и в движение простреля Лазаров. В края на мача Руслан Иванов си заработи втори жълт картон, но това не се окозо фатално.
„Както казах и преди мача, не ни бе никак лесно. Освен това трябваше да направим и принудителна смяна. През първото полувреме не бяхме отборът, който ни се искаше – агресивен, настъпателен. През втората част нещата коренно се промениха и спечелихме. На полувремето си казахме някои по-остри неща в съблекалнята и обърнахме мача. Съжалявам много за това, което се случи с Топузов. Лекарите имат съмнения за счупен нос и друго нараняване”, коментира треньорът на козлите Александър Томаш.
„БАНСКО”: Колев, Кременлиев (46-Шопов), Ангелов, Слаев, Топузов (10-Лечов), Станкев, Христов, Бенгюзов (85-Шишков), К. Стоянов, Я. Иванов, Р. Иванов.
„ДОБРУДЖА“: Н. Лазаров, Гаджалов, Христозов, Колев, Кр. Димитров, Ив. Лазаров, Станоев, Цачев, Георгиев, Илиев (65-Василев), Ив. Димитров (58-Андонов)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене