Без категория

Банско за втори път е удостоен от Академията на Световните ски награди с приза „Най – добър зимен курорт в България“

1888M

Снежна дестинация №1 на Изтока получи еквивалентната на „Оскар“ в киното статуетка, чийто дизайн поразително напомня на Световната купа по футбол, на бляскава церемония в хотел „Ароса“ в Кицбюел, Aвстрия, гледана от 100-милионна телевизионна аудитория. В самото онлайн гласуване, което продължи от средата на лятото до октомври, пък участваха над 1 млн. души.

Наградата от World Ski Awards получиха Мая Христоскова – изпълнителен директор на „Юлен“ АД –  концесионер на ски зона Банско, маркетинг директорът на фирмата Иван Обрейков,  отговорникът за пистите Георги Попов и главният инженер на лифта Иван Хаджиев.

„Заслугата за това признание е на всички, които работят за името на Банско, а имиджът е не само за нас, а и за България като туристическа дестинация“ –  заяви при получаването на наградата Иван Обрейков.

1767M

С приза, който Банско получава,  България за втора поредна година намира място сред най-добрите 20 страни с развит зимен туризъм. През годините Банско се утвърди като №1 в Източна Европа. В ски зоната бяха организирани по перфектен начин 8 старта за Световната купа, а на 28 февруари и 1 март 2015 ще има още два при дамите. Банско държи и приза за Зимна столица на Балканите за 2011-а.

1891M

За втора поредна година Академията присъди приза за „ Най-добър ски хотел в България“ на „Кемпински Гранд Хотел Банско“. Отличието получи лично генералния мениджър на хотела Атанасиос Манос, който има сериозен принос за утвърждаването на хотела като №1 в България.

IMGM4013

Голямата награда за №1 на планетата спечели най-високият курорт в Европа, който се намира на 2300 метра в Алпите – Вал Торенс (Фр), а „Щайн Ериксен Лодж“ (САЩ) триумфира при хотелите. Останалите на върха в другите 2 най-значими категории са японският „Дъ Вейл Нисеко“ (най-добър бутиков хотел) и канадският „Бигхорн Ревелсток“ (най-добро шале).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене