„Септември“(Симитли) пое към „В“ група след поражение в Добрич

Воденият от Тодор Киселичков тим инкасира поражение с 1:0 при гостуването си на „Добруджа“ в дербито на дъното в последния кръг на „Б“ група в пряк сблъсък за оцеляване

Мачът на стадион „Дружба“ започна зле за гостите, които получиха гол още в 6-та минута. Николай Минков получи топката вдясно от вратата и с удар по диагонала вкара за 1:0. Последваха още чисти положения пред вратата на „Септември“. В 12-та минута Владимир Айтов от няколко метра стреля над вратата. Пет минути по-късно от идентична ситуация Георги Станчев с глава прати топката над вратата на симитличани. Първото положение за „Септември“ бе в 26-та минута, но вратарят Николай Банков изби удара с глава на Владимир Каптиев. В 30-та минута Георги Станчев засече с глава центриране отдясно, но ударът му се отби в страничната греда на гостите. Няколко минути по-късно Костадин Ничев успя да от непосредствена близост, прати топката над вратата.

След почивката „Септември“ успя да обърне нещата и на свой ред много по-често се задържаха в близост до наказателното поле на „Добруджа“ и на няколко пъти бяха близо до изравняване. Най-близо до попадение зад гърба на Николай Банков бе в 88-та минута, когато централният нападател на „Септември“ Деян Христов с глава от няколко метра прати топката в аут. Гостите обаче имаха претенции, че при удара му с глава е бил блъснат от защитник на „Добруджа“, но реферът Георги Андреев обаче остана безмълвен.

След тази загуба „Септември“ на практика се прости с „Б“ групата и ще изпадне в третия ни ешелон.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене